Prishöjning och ny produktlansering

Vår nya produktlinje WebbMotell är nu lanserad. Som nämnts tidigare är det ett grymt koncept, sannolikt är vi mycket ensamma om det.

Det man bör tänka på om man är befintlig kund och kanske vill flytta från cpanel till webbmotell

• WebbMotell kommer utan användarsupport. Endast felanmälan ingår, support för handhavande etc. ingår inte. Behöver man extra support kan det köpas och kostnaden är beroende på omfattning, från 250 kr. Det går också att teckna en supportplan som motsvarar support hos cpaneltjänsterna, det kostar 600 kr/år.
  • Vidarebefodring av e-post är endast tillåten till den egna domänen. Det går inte att vidarebefodra e-post till till exempel gmail, hotmail, outlook.

Beställ här:

https://registrera-doman.se/webbhotell-webbmotell.php

Vi behöver tyvärr genomföra en prisökning av våra webbhotelltjänster där kontrollpanelen cPanel används.

Vi har hållit våra webbhotellpriser i stort sett på samma nivå sedan 1998, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver anpassa priserna till vad som händer på marknaden och inom denna typ av verksamhet.

Vad som har hänt de senaste åren är att riskkapitalinvesterare gett sig in i webbhotellbranschen. Man har köpt upp flera företag som levererar verktyg och tjänster för webbhotellbranschen. Man har konsoliderat detta till nästinstill en monopolställning och då strukturerar man om tjänsteutbud och prissättning. Detta har då bla “drabbat” cPanel, som är den kontrollpanel för webbhotell som vi har använt i mer än 15 år nu. Priserna på denna höjdes chockartat för cirka 2 år sedan och vi var då tvungna att akut göra om ett antal tjänster. Vi lyckades emellertid bibehålla priserna för de tjänster som använde sig av cPanel. Men, det gjorde vi kortsiktigt tills dess vi hade en mer långsiktig lösning på plats.

Nu är det inte bara cpanel som ökat i kostnad, ett flertal av de produkter och tjänster vi använder oss av har också ökat i kostnad. Vi måste därför informera er om att vi tyvärr behöver höja priset på de tjänster där cpanel ingår. Vi kommer att höja priset på dessa med 10% och denna prishöjning slår igenom 2021-07-01.

Vi har under dessa två år jobbat intensivt med att hitta ett komplement till cpanel, och hela den miljö av produkter som byggs upp kring denna. cPanel är premium, det kan man aldrig komma från. Det är det bästa marknaden har att erbjuda, men det kommer då också till ett premiumpris.

Vi har nu valt att satsa på ett antal “open source” produkter. Det betyder att det är produkter som inte ägs av något företag och då aldrig kan bli föremål för någon marknads girighet. Dessa produkter utvecklas och underhålls av olika människor från jordens alla hörn. Alla har insikt i koden varför buggar och säkerhetsproblem i regel upptäcks på mycket tidiga stadium. Vi har också valt att fokusera på produkter som har sin primära grund i europa. Det borgar bland annat för en genuin förståelse för de lagar och förordningar vi har här i Sverige, då inte minst GDPR, och också för vårt sätt att se på personlig integritet och sekretess.

Den kontrollpanel som vi nu valt heter ISPConfig. Den har sitt ursprung i Tyskland och grundaren är också tysk. Ni kan läsa mer om ISPConfig på

https://www.ispconfig.org

Vi har också byggt en egen kontrollpanel, en basal kontrollpanel som är mycket enkel att använda och med vilken man kan göra det mesta man egentligen behöver göra. Den mer avancerade går vidare till ISPConfig, man har båda alternativen. Vi har valt att kalla denna nya produktlinje för WebbMotell.

Prissättningen kommer att vara sensationell, men framförallt kommer konceptet att vara helt outstanding, sannolikt helt unikt i Sverige. Vi kommer att erbjuda webbhotellkonton där ni förfogar över en helt egen server, helt själv, ingen annan finns på den servern och konkurerar med er om resurserna, och detta till priset för ett vanligt webbhotell. Detta är helt makalöst. Vi kommer också att erbjuda ytterst prisvärda instegskonton också.

WebbMotell kommer således att vara en mycket prisvärd tjänst. Finns det då ingen hake? Vi har valt att lägga oss ultralågt i pris nu, och modellen för det är att vi tillhandahåller basal standardsupport för dessa tjänster. Enklare användarhandledning och felanmälan ingår, men ytterligare support kommer att debiteras. Det betyder då att användare som sällan behöver support då inte heller behöver betala för de som behöver mycket support och de som behöver mycket support får då också betala för den.

Vi räknar med att lansera WebbMotell under 21Q2. Det återstår en del kvalitetssäkring innan vi kommer att lansera den.