Snapback av se domäner

På mångas begäran har vi nu återigen lanserat snapback av .se domäner efter en tids uppehåll.

Snapback, det är att registrera domäner när de löpt ut, och att göra det omedelbart när de löper ut så att ingen annan hinner före. Det kan handla om domännamn som man kanske tidigare ägt, men tappat, domännamn som man glömt att förnya, eller av olika skäl domännamn som man finner attraktiva.

Det svenska registriet publiseras en lista på .se domäner som håller på att löpa ut och de anger också ett datum för när de kommer att släppas för alla att kunna registrera dem. Den nuvarande ägaren av ett domännamn har första tjing på att förnya fram till 1 vecka innan domänen släpps. Efter det har den nuvarande ägaren inga fördelar längre, utan domänen kommer att släppas för registrering för alla på det angivna datumet.

Eftersom vi är ackrediterade för .se domäner har vi också snabb tillgång till det svenska registriets system för att registrera domännamn. Vi har därför god möjligheter att hinna först med att registrera domännamn som löper ut.

Ni kan läsa mer som vår snapbacktjänst här