Hur gör jag för att använda min domän till ett webbhotell?

För att koppla er domän till ett webbhotell måste er domän peka på webbhotellet. Denna pekning sker genom namnservrarna. När ni tecknar webbhotell hos en leverantör som ger de information till er vilka namnservrar som ni skall koppla domänen mot. Det är namnservrar som webbhotellet äger.

OBS: Svenska .se domäner

För svenska .se domäner går det inte att peka om domänen till andra namnservrar via kontrollpanelen. Anledningen är att svenska nic-se.se har ytterst rigorösa regler för hur en ompekning skall gå till. Se http://helpdesk.registrera-doman.com/kb/index.php?article=4 för mer information.

Ni ändrar namnservrar för er domän via kontrollpanelen, http://kontrollpanel.registrera-doman.com. När ni har loggat in klickar ni på

"Namn servrar (DNS)"

Vid formuläret "*Använd" väljer ni

"Era egna namnservrar"

Nedanför fyller ni i de namnservrar som ert webbhotell har uppgivit för er. Det måste vara minst två stycken. Nu skall inte ange IP adressen, utan ni skall ange namnen, typ

ns1.namnserver.net
ns2.namnserver.net

Notera att alla vidarbefodringstjänster, URL såsom e-post, slutar fungera när ni byter namnservrar.

Skall ni sedan byta tillbaka till våra namnservar, och få vidarbefodring av URL och e-post, då väljer ni "Våra namnservrar" och ni anger inte några namnservrar nedanför.