Bra att veta om din VPS

Då du har full åtkomst till din server så har du möjlighet att konfigurera din VPS efter dina egna behov.

Eftersom det endast är du som har full (root) åtkomst till din VPS, så är det viktigt att du är införstådd med att det som sker på din server är under ditt egna ansvar. Din server, dina regler!

Du kan ansluta dig till din VPS via VNC har då access till konsollen. Du har även möjlighet att ansluta till din VPS via SSH. Det betyder att du är fri till att installera din egna mjukvara eller komponenter.

Om inte konsollverktyget i vår portal fungerar för er kan ni använda en vanlig VNC klient. Vi rekommenderar TightVNC. Ni kan ladda ned den från vårt nedladdningscenter.

Server, port och lösenord framgår i kundportalen.