Hur använder jag Recovery Mode?

Genom att boota upp servern i Recovery mode bootas den inte mot er systemdisk, utan den bootas mot en standardisk med Linux installerad. I denna miljö har ni tillgång till diverse Linux verktyg. Även om ni har en Windows server så är Recovery systemet ett Linux system.

Vad man primärt kan göra i Recovery mode det är att montera systemdisken och då få tillgång till denna och utföra de åtgärder som man behöver.

För att logga in till Recovery mode måste KVM användas. KVM hittar ni i kontrollpanelen, vart framgår i filmen nedan.

När ni loggat in till Recovery mode är nästa steg att identifera vilken som är er systemdisk. Det gör ni enklast med kommandot:

# fdisk -l

Då listas alla diskdevices. Ett sätt att identifiera er systemdisk är att titta på storleken. Vet ni att er disk är 20GB, leta då efter ett device med liknande storlek. Nästa steg är att montera systemdisk så att ni kan utföra era åtgärder. Det sker med kommandot:

# mount /dev/xvdb1 /mnt

Varvid disken finns rw under katalogen /mnt. Notera att devicet xvdb1 här bara var ett exempel, ert kan vara något annat.