Hur fungerar e-postskydd för utgående e-post?

E-Postskydd för utågående e-post är en tilläggstjänst som vi erbjuder till våra kunder som har någon typ av e-posttjänst hos oss, förutom Microsoft Exchange.

Fördelen med denna tjänst är

1. Den kontrollerar att den e-post ni skickar inte är skräppost. T.ex. om er dator blir hackad och någon börjar skicka e-post från den, då kommer e-postskyddet att snabbt säga ifrån. Dock skyddar detta inte om ert lösenord för e-postkontot har kommit på vift och någon skickar e-post direkt från vår server.
  2. Vi har begränsningar för hur mycket e-post ni får skicka.  Med denna tjänst får ni i princip skicka hur mycket som helst, så länge det inte är skräp.

Kom igång

Det första ni behöver göra är att skapa en användare för att skicka e-post. Logga in till ert kundkonto hos oss, gå till er webbhotell/e-posttjänst som ni har hos oss. Försök hitta "Manage My Email" och klicka på "Hantera".

Ni kommer då in till kontrollpanelen för hantering av ert e-postskydd.

1. Klicka  på "Manage Users" under Outgoing avsnittet
  2. Hitta "Add a user", klicka på tabben "Authenticating User". Det finns andra alternativ också, authentication IP och domän, använd INTE dessa.
  3. Ange username. Ni kan välja vad ni vill här, måste vara a-z tecken dock.
  4. Ange ett lösenord. Viktigt ni att anger ett bra lösenord. Minst 10 tecken, stora och små bokstäver, minst 1 siffra, minst 1 specialtecken.
  5. Klicka på Add

Nu har ni skapat en användare som ni kan använda för att skicka e-post.

Nu skall ni också konfigurera er e-postklient för detta.

E-Postklient

Konfigurera er e-postklient enligt följande:

• Mail Hostname: eu.smtp.antispamcloud.com (använd denna av GDPR skäl)
  • Mail Username: e-postadressen ni angav för ert konto ovan. I exemplet ovan är det outgoing@ikasp.se
  • Mail Password: lösenordet som ni angav
  • Outgoing Port Number: 587 (Supports STARTTLS)

Vill ni skicka e-post via skript, då anger ni också ovanstående uppgifter.

Mottagare för klagomål

Ni måste sätta upp en e-postadress dit klagomål och problem med att skicka e-post kan skickas. T.ex. om tjänsten avaktiveras pga missbruk, då meddelas detta till denna e-postadress. Denna e-postadress bör inte vara någon "gratis" adress (gmail, hotmail etc.) då dessa lätt kan sortera bort dessa rapporter som skräp.

Gå till "Outgoing > Settings" i vänstra marginalen. Ange ert egen e-postadress här. Ett e-postbrev kommer då att skickas till er där ni behöver bekräfta att detta är ok. När ni gjort det kommer alla rapporter skickas till denna address.

För mer information, se användarmanualen Configure the Abuse Report Address.

DNS och SPF/DKIM

Ni behöver lägga till följande till er SPF " include:spf.antispamcloud.com".

Till exempel kan ett SPF se ut enligt följande:

v=spf1 a mx +include:_spf.ewn.se +include:spf.antispamcloud.com -all

Ni bör också sätta upp DKIM för er domän. För användaren ni skapat, ange "DKIM selector: spamexpert".

Nästa steg är att generera ett DKIM record. Gå till "Outgoing/DKIM" i vänstra marginalen och skapa ett nytt record där ni anger selector till "spamexpert".

Kopiera nu det genererade resultatet, spara det i en textfil, och lägg in det i er DNS, typ:

spamexpert._domainkey 3600      TXT "v=DKIM1; g=*; k=rsa; p=MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEAwMqOwxrPk9MlPU4fDUd/DB5JcYQgW/142tnXJnOvAnac+Bvabn1eNngtb4WzNOch7hgMaFDPu+IPMZCTWSDP8jQv45nuQElYChO+fep0pza/w20TE5nCmlJzxZ9njNCQD6jFn9BfCNXSjMbSKo7TBC/6KJoxR+AUbEVnGGex+ByMsdGY71nWmpQHocUYjMG0fSH1RuVqtY6zLeKRPAYRH74BnsG9yn2JH3uCvAru45JaMTzQ49ZYlv6ZL7bzQiPQCaHXCMYQzhME/YMqhpC+FFzxvgcslsfGeQKi4iOshsXobs1iim3nnkmPKTNoyUsrFmuDCpv+6Fex2TAdXdahzwIDAQAB;"

Mer dokumentation och information om detta finner ni i DKIM Certificate Generation, avsnitt "Generate a DKIM certificate in the Spam Experts Control Panel".

Support och dokumentation

För ytterligare dokumentation, se den fullständiga användarmanualen här.

Behöver ni hjälp, kontakta Kundtjänst. Notera att användarsupport för denna tilläggstjänst inte ingår för alla tjänster.