Hur fungerar e-postskydd för utgående e-post?

E-Postskydd för utågående e-post är en tilläggstjänst som vi erbjuder till våra kunder som har någon typ av e-posttjänst hos oss, förutom Microsoft Exchange.

Fördelen med denna tjänst är

1. Den kontrollerar att den e-post ni skickar inte är skräppost. T.ex. om er dator blir hackad och någon börjar skicka e-post från den, då kommer e-postskyddet att snabbt säga ifrån. Dock skyddar detta inte om ert lösenord för e-postkontot har kommit på vift och någon skickar e-post direkt från vår server.
  2. Vi har begränsningar för hur mycket e-post ni får skicka.  Med denna tjänst får ni i princip skicka hur mycket som helst, så länge det inte är skräp.

Kom igång

Det första ni behöver göra är att skapa en användare för att skicka e-post. Logga in till ert kundkonto hos oss, gå till er webbhotell/e-posttjänst som ni har hos oss. Försök hitta "Manage My Email" och klicka på "Hantera".

Ni kommer då in till kontrollpanelen för hantering av ert e-postskydd.

1. Klicka  på "Manage Users" under Outgoing avsnittet
  2. Hitta "Add a user", klicka på tabben "Authenticating User"
  3. Ange username. Ni kan välja vad ni vill här, måste vara a-z tecken dock.
  4. Ange ett lösenord. Viktigt ni att anger ett bra lösenord. Minst 10 tecken, stora och små bokstäver, minst 1 siffra, minst 1 specialtecken.
  5. Klicka på Add

Nu har ni skapat en användare som ni kan använda för att skicka e-post.

Nu skall ni också konfigurera er e-postklient för detta.

E-Postklient

Konfigurera er e-postklient enligt följande:

• Mail Hostname: smtp.antispamcloud.com
  • Mail Username: e-postadressen ni angav för ert konto ovan. I exemplet ovan är det outgoing@ikasp.se
  • Mail Password: lösenordet som ni angav
  • Outgoing Port Number: 587 (Supports STARTTLS)

Vill ni skicka e-post via skript, då anger ni också ovanstående uppgifter.

DNS och SPF

Ni behöver lägga till följande till er SPF " include:spf.antispamcloud.com".

Till exempel kan ett SPF se ut enligt följande:

v=spf1 a mx +include:_spf.ewn.se +include:spf.antispamcloud.com -all

Support och dokumentation

För ytterligare information, se dokumentation hos SpamExperts.